Case

Demowijzer

Het analyseren en verbinden van grote hoeveelheden data neemt momenteel een vlucht. Hoe kun je beter en slimmer gebruik maken van de hoeveelheid data die tegenwoordig voorhanden is?

Vanuit deze vraag vertaalde Betawerk in opdracht van het Ministerie van BZK de complexe, demografische gegevens van Demowijzer.nl naar een gebruiksvriendelijke app. De Demowijzer, ontwikkeld door het Ministerie van BZK in samenwerking met een aantal partijen – waaronder de Provincie Limburg, is een instrument waarmee maatschappelijke ontwikkelingen in krimpgebieden kunnen worden gevolgd. 

Anytime en anywhere inzicht in demografische informatie 

Om Demowijzer.nl beter toegankelijk te maken voor een groter publiek transformeerde Betawerk dit instrument tot een gebruiksvriendelijke app en een mobiele site waarmee professionals en burgers snel, gemakkelijk, altijd en overal inzicht kunnen krijgen in de maatschappelijke situatie in hun eigen regio, dorp, buurt of wijk. 

Snel en gemakkelijk toegang tot grote data

De Demowijzer verwerkt grote hoeveelheden data tot een handige service die op de gebruiker toegesneden informatie biedt. Op verschillende kaarten kan de gebruiker zien welke cijfers op zijn eigen omgeving van toepassing zijn. Zo kan hij eenvoudig opzoeken hoe het gesteld is met bijvoorbeeld de woningmarkt, de economie, de voorzieningen of de jeugdwerkloosheid in zijn eigen omgeving. 

Betawerk maakte bij de ontwikkeling van de Demowijzer app gebruik van Open Layers - een Open Source alternatief voor Google Maps.  

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Ivo Hermans.