Case

IBA Parkstad

Betawerk is sinds 2011 partner van IBA Parkstad. IBA Parkstad is een project dat de regio helpt haar toekomst vorm te geven met ideeën die de omgeving op sociaal, cultureel en economisch vlak een impuls geven. Naast een stevige inhoudelijke bijdrage in de beginfase, verzorgt Betawerk de volledige online communicatie voor IBA Parkstad, van strategie tot uitvoering. Deze online strategie is sterk gericht is op dialoog en het verbinden van mensen en ideeën, iets dat Betawerk op het lijf geschreven is.

Projecten monitoren in online omgeving

Tijdens de IBA Open Oproep mochten burgers, ondernemers, architecten, maar ook wijkverenigingen of scholen plannen indienen om zo samen te bouwen aan de toekomst. 292 projectvoorstellen werden ingediend.

Betawerk werkte mee aan het uitdenken van de procedure en bedacht tevens een slimme manier om alle binnenkomende projecten efficiënt en doelmatig te monitoren in een online omgeving.

'Online draagvlak creëren'

Met iba-parkstad.nl geeft Betawerk een project dat draait om de fysieke wereld - mensen, gebouwen, straten, natuur – de digitale middelen om betrokkenheid, draagvlak en enthousiasme te creëren. Onlangs werd de vernieuwde IBA Parkstad website – op basis van de door Betawerk uitgekiende communicatiestrategie - gelanceerd.

De site biedt een continue up-to-date weergave van IBA Parkstad, met een tijdlijn, nieuwsoverzichten, filmpjes en een interactieve projectkaart. Met het creëren van iba-parkstad.nl is het gelukt om een omvangrijk en prestigieus proces overzichtelijk en aantrekkelijk te maken.

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Maurice Hermans.

�� IBA Parkstad in vogelvlucht

IBA Parkstad - Bouwen aan een online community
IBA Parkstad - Bouwen aan een online community
iba-parkstad.nl