Case

Maastricht UMC+

Maastricht UMC+ is een samenwerking tussen het Academisch Ziekenhuis Maastricht, de Universiteit Maastricht en tientallen gerelateerde afdelingen, poliklinieken, onderzoeksgroepen en expertisecentra. Om de samenwerking te optimaliseren en toch de zelfstandigheid van de verschillende partijen te behouden, ontwikkelde Betawerk een online servicemodel met één hoofdsite en een groeiend aantal nevensites. Zo kunnen al deze partijen gezamenlijk online communiceren, zonder daarbij hun zelfstandigheid te verliezen.

Maastricht UMC+ website op iPad

Hoofd- en nevensites

Op de hoofdsite staat de meest basale informatie, vanzelfsprekend gebruiksvriendelijk, goed vormgegeven en makkelijk te doorzoeken. De echte meerwaarde zit echter in de implementatie van de nevensites die met behulp van de open source software Drupal ontwikkeld werd.  

'Wij' met behoud van 'ik'

Betawerk loves Drupal Betawerk loves Drupal

Gezamenlijk online met behoud van eigen identiteit
De ontwikkeling van het model vindt plaats in volledige samenwerking met Maastricht UMC+. Dankzij het door Drupal ondersteunde model kunnen alle afdelingen van Maastricht UMC+ eenvoudig instappen en meeprofiteren van de voordelen van het systeem. Dankzij het servicegerichte model is het makkelijk om in dezelfde online omgeving informatie te delen, gebruik te maken van de gezamenlijke bibliotheek en de zoekfunctie voor het hele systeem. Op basis van slechts één gesprek kan Betawerk binnen een paar dagen een goede nevensite inrichten, die vervolgens door de afdeling zelf van content kan worden voorzien. Als onderdeel van het servicemodel ondersteunt Betawerk de redacteuren bij het beheren van hun nevensite.  

Neem voor meer informatie over deze case contact op met Ivo Hermans.