Case

Museumplein Limburg

Het gloednieuwe Columbus Earth Theater en Cube Design Museum en het vernieuwde Continium Discovery Center laten bezoekers op een bijzondere manier de wereld ontdekken, ervaren en beleven. In samenwerking met de opdrachtgever ontwikkelden we voor elk van deze musea een geheel nieuwe site én een overkoepelende website. Daarbij kregen we een duidelijke opdracht: help ons de bezoekersaantallen te verdubbelen.

Nominatie Drupal Splash Awards

Hoge conversie

De beleving begint online! Spectaculaire beelden, mooie animaties en een sprankelend interaction design verleiden bezoekers het aanbod te ontdekken. Redacteuren hebben dan ook veel vrijheid om rich-media content toe te voegen en op te maken. Enthousiasme wordt omgezet in actie door handige features om direct een bezoek te plannen, met op elke pagina vanzelfsprekend een duidelijk zichtbare Ticket-knop. Mooi, slim en servicegericht.

De startpagina's van Continium discovery center, Columbus earth theater en Cube design museum
Columbus Earth Theater: overzicht, Dagagenda en Voorstellingen
Continium Discovery Center: Tentoonstellingen, Startpagina en Dagagenda
Cube Design Museum: Startpagina, Exposities en Dagagenda
Museumplein Limburg: Zaalhuur, Info en Startpagina
 

Wat wil de bezoeker?

Samen met de opdrachtgever werkten we user stories uit om scherp te krijgen aan welke site-functies bezoekers precies behoefte hebben. We maakten onderscheid tussen twee typen bezoekers. Aanbod laat nieuwe bezoekers kennismaken met het museum en de activiteiten. In de Dagagenda zijn alle activiteiten op één bepaalde dag te zien en kan men direct kaarten voor die dag kopen. Bezoekers die al bekend zijn met het museum kunnen direct naar Plan een bezoek. En vanzelfsprekend staat er op elke pagina een duidelijk zichtbare Ticketknop.

Museumplein Limburg conversietrechter  

Meten = weten = optimaliseren 

Via het dashboard hebben de marketeers direct inzicht in de resultaten van iedere website. Ticketverkoop, bezoekersaantallen, herkomst en navigatiepatronen gebruiken we om te blijven optimaliseren voor een nog betere service en hogere conversie.

Bekijk het zelf

Ontdek de websites en plan een bezoek aan het nieuwe Museumplein Limburg in Kerkrade!

›  Columbus Earth Theater
›  Continium Discovery Center
›  Cube Design Museum
›  Museumplein Limburg

Scherpe doelen voor uw website? 

Wij kunnen u helpen uw website doelgerichter te maken. Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Ivo Hermans.