Multisites: onbeperkt sites beheren vanuit één CMS

Met onze Drupal multisite-oplossing zijn een onbeperkt aantal sites vanuit één plek te beheren. Dat bespaart veel tijd en is stukken goedkoper. Ook vereenvoudigt dit het beveiligen van de gehele omgeving: het is immers maar één CMS. Zo ontstaat meer aandacht voor kwaliteit.

Drupal multisite-oplossing: meerdere websites beheren vanuit één Drupal CMS

Onbeperkt aantal sites

Al vanaf twee websites is een multisite-oplossing interessant. Gebruikersbeheer, hosting en beveiliging vinden plaats vanuit één CMS. Functionaliteiten en content ontwikkeld voor één website zijn voor alle websites beschjikbaar. Onze prijswinnende oplossing voor het ziekenhuis in Maastricht beheert zo bijvoorbeeld ±100 websites. De reikwijdte van deze oplossing is echter onbeperkt. Een nieuwe site kan al binnen 5 dagen live zijn.  

Uniformiteit of unieke designs

Zowel brandmanagers als communicatie- en marketingprofessionals worden hier blij van: onze multisite-oplossing kan een huisstijl of design systeem afdwingen over alle sites, maar ook elke site een eigen design meegeven. Of een combinatie hiervan.

Efficiënt beheer

De technische beheerstlast is met onze oplossing laag. Ongeacht het aantal websites. Alle websites putten namelijk uit één codebase die Betawerk veilig en up-to-date houdt. Alleen de hoeveelheid content en omvang van redacteuren spelen een rol. Ook daar hebben we oplossingen voor: een koppelingen met uw personeelsbestand, gedeelde contentbibliotheken en workflows om contentcontrole te automatiseren. 

Grip op content

Onze multisite-oplossing biedt meer grip op content en maakt kwaliteit en uniformiteit zo eenvoudig te waarborgen. Out-of-the-box heeft Drupal al prettig contentbeheer zoals uitgebreide rollen en rechten en workflows. In onze multisite-oplossing zitten een gedeelde contentbibliotheek, waarmee dezelfde content op meerdere plekken met één handeling is te wijzigen.

Features

  • Van twee tot onbeperkt aantal websites
  • Eigen domein per site
  • Vormgeving uniform of uniek per site
  • Gedeelde contentbibliotheek
  • Gedeelde functionaliteiten
  • Single sign-on
  • Aanvullende sites binnen één week online*
  • Nieuwe sites goedkoop toevoegen*

* afhankelijk van SLA

Veilig en compliant

Als de kern van de multisite volledig voldoet aan alle wettelijke eisen, uw eigen kaders en die van uw branche, dan zijn deze automatisch in alle sites geborgd. Ook zaken als huisstijl(en), toegankelijkheid en AVG. Verandert wetgeving? Dan passen we dat eenvoudig aan in de kern aan. Snel en kostenefficiënt. Ook updates en upgrades voeren we centraal uit. Organisaties hebben zo maximaal grip op risico's, onafhankelijk van het aantal websites.

Maximale performance

Onze servers zijn geoptimaliseerd voor Drupal en staan in Nederland. Dat betekent snelle (en veilige) sites voor gebruikers én beheerders. In tegenstelling tot betalen voor hosting van losse sites, beperken onze hostingkosten zich tot één omgeving. 

Multisite, multidomein of meertalig?

Meerdere websites die draaien op een kern, één site met contentvariaties op meerdere domeinen, meertalige website(s) of meerdere vestigingen binnen een site. Dit zijn oplossingen die zelfstandig in te zetten zijn of in combinatie met elkaar. We adviseren u over de best passende oplossing.