18 juli 2016

Op weg naar levensloopbestendig wonen

Door maatschappelijke veranderingen en wijzigingen in de zorg blijven steeds meer ouderen langer op zelfstandige basis in hun vertrouwde omgeving wonen. Deze landelijke trend wordt door veel gemeentes ondersteund en gestimuleerd.

Beter Wonen in Voerendaal

In opdracht van de gemeente Voerendaal ontwikkelden we een online servicepunt om ouderen te helpen bij het aanpassen van hun eigen woning en ze attent te maken op subsidieregelingen. Met als doel zoveel mogelijk te ontzorgen, worden bewoners in een eenvoudige en overzichtelijke online omgeving stap voor stap begeleid bij het levensloopbestendig maken van hun huis. Daarnaast kunnen bewoners via de site eenvoudig contact leggen met bouw- en klusbedrijven.

Woningscan

De kern van de site is een woningscan die gepersonaliseerd advies oplevert en concrete tips geeft voor aanpassingen aan het huis. De scan werd door Betawerk in co-creatie met gemeente, ondernemers en eindgebruikers ontwikkeld. Beterwoneninvoerendaal.nl is gerealiseerd volgens de principes van service design thinking en daarmee een goed voorbeeld van human centered design. Het resultaat is een site die optimaal aansluit bij de behoeften en wensen van de eindgebruiker. 

www.beterwoneninvoerendaal.nl