Case

Explore Maastricht

Explore Maastricht geeft een compleet beeld van de rondleidingen door lokale gidsen (Official Maastricht Guides) in Maastricht. Initiatiefnemer Maastricht Marketing laat bezoekers zo kennismaken met haar bijzondere gidsen en het boven- en ondergrondse erfgoed van de stad.

Zocht je tot voor kort naar een rondleiding in Maastricht, dan vond je vooral het aanbod van Maastricht Underground. Deze populaire rondleidingen door grotten, fort en kazematten waren digitaal zo sterk vertegenwoordigd dat ze de andere rondleidingen - boven de grond - digitaal lieten ondersneeuwen.

Explore Maastricht homepage

Geoptimaliseerd voor conversie

De vraag van Maastricht Marketing was om dit aanbod te combineren in één conversie-gestuurde website. Dat leidde tot een minimalistisch ontwerp, dat zowel ruimte biedt aan beleving als een duidelijke focus op het boeken van tickets. Door het bestaande ticketsysteem te integreren kunnen bezoekers direct een boeking plaatsen via exploremaastricht.nl.

Explore Maastricht Underground Het ontwerp sluit aan bij de boven- en ondergrondse rondleidingen

Beleving vormgeven 

De nieuwe website bevat multimediale bouwblokken zoals rijke tekst, afbeeldingen, pictogrammen, slimme aanbodlijsten en video's. Redacteuren kunnen zo een beleving op maat creeëren die past bij de rondleiding. Een grote mate van flexibiliteit en altijd passend binnen de huisstijl en vormgeving van de site.

Official Maastricht Guides

Over Explore Maastricht

Explore Maastricht is de verzamelnaam voor alle rondleidingen door de Official Maastricht Guides. Dit initiatief van Maastricht Marketing en Maastricht Underground bundelt het voorheen versnipperde landschap van rondleidingen en uitjes in de stad. Explore Maastricht verstevigt daarmee de aanwezigheid van Maastricht Marketing in het digitale landschap van toeristische activiteiten in Maastricht.

Explore Maastricht - Na de beleving komt conversie
Explore Maastricht - Na de beleving komt conversie
Explore Maastricht ›