Case

Brightlands

Vier organisaties, één website. Brightlands is het overkoepelende merk voor de vier Limburgse campussen. De vraag: maak een heldere website die volop ruimte biedt aan de individuele behoeftes van campussen, met een sterke onderlinge samenhang. Een boeiende technische architectuur, véél content en tientallen redacteuren.

Over Brightlands

Brightlands is een open innovatie community verspreid over vier campussen in Limburg waar ruim 24.000 ondernemers, onderzoekers en studenten werken aan doorbraken op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.   

Vijf-in-een

Brightlands.com is de nieuwe website voor alle vier de Brightlands campussen in Limburg én het overkoepelende merk: vijf websites in één. Waar we normaal multisite-omgevingen opzetten (één CMS, meerdere sites) zijn bij deze site de zaken omgedraaid. Vier organisaties werken met samen bijna 40 redacteuren aan één grote website: Campus Greenport Venlo, de Chemelot Campus, de Maastricht Health Campus en de Smart Services Campus (Betawerks hoofdkwartier). Hierbinnen zijn de websites van de vier campussen en de corporate website verwerkt. Met visuele aanduidingen zie je op welke campus je je bevindt, of naar welke campus je toe gaat via een button. Via een slim menu switch je eenvoudig tussen campussen. 

Betawerk makers website brightlands.com

Maximale flexibiliteit

Redacteuren hebben de vrijheid om naar eigen inzicht pagina’s te bouwen met Drupal’s krachtige Layout Builder. Het meest veelzijdige bouwblok daarin is ons op maat ontwikkelde card-systeem, waarmee selecties van content dynamisch op iedere gewenste pagina zijn in te laden, in verschillende verschijningsvormen. De website telt namelijk –naast de belangrijkste pagina’s die via de navigatiestructuur worden ontsloten– nog honderden pagina’s ‘floating content’ zoals innovaties, cases, verhalen, nieuws, bedrijven en meer.  

Complexe organisatie

De vier afzonderlijke organisaties en een overkoepelend merk maken het speelveld van stakeholders complex: meerdere CEO’s en communicatieadviseurs met –naast gemeenschappelijke– ieder ook eigen doelstellingen. Toch is er in korte tijd een nieuwe website gerealiseerd. Als bewoner van het eerste uur van de Smart Services Campus zijn we blij onze bijdrage te kunnen blijven leveren aan de ontwikkeling van Brightlands.

Toekomst

Als digitaal partner van Brightlands kijken we er naar uit de campussen de komende jaren te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun digitale ambities. De realisatie van een nieuwe website (maart 2020) is de eerste stap. Binnenkort wordt de website uitgebreid tot een multisite-omgeving om snel sites voor bijvoorbeeld events te kunnen lanceren. Tevens gaan we de website koppelen aan een marketing automation tool voor een nog meer geïntegreerde digitale omgeving.

Brightlands - Gemeenschappelijke basis voor vier campussen
Brightlands - Gemeenschappelijke basis voor vier campussen
Brightlands: Tomorrow's life