FIWARE

Betawerk omarmt FIWARE, hét Europese platform voor smart services.

Betawerk is aangesloten bij Fiware, een Europese community voor uitwisseling en innovatie van standaarden. Neelie Kroes nam als Europees Commissaris het initiatief Fiware (Future Internet), als onderdeel van haar digitale agenda. Met Fiware is door de EU een versnelling ingezet van smart services in het publieke domein en in het bedrijfsleven. Het programma is specifiek gericht op het samen ontwikkelen en delen van datastandaarden en bouwstenen voor apps en andere ict-toepassingen, zodat niet steeds het wiel opnieuw hoeft te worden uitgevonden. En dat creëert efficiency en ruimte voor échte innovatie.

Zoals Fiware het zelf beschrijft, is het doel; 'to build an open sustainable ecosysyem around public, royalty-free and implementation-driven software platform standards that will ease the development of new Smart Applications in multiple sectors'.

Betawerk combines Drupal and FIWARE

Betawerk is FICHe finalist

 

FICHe (Future Internet CHallenge eHealth) is een FIWARE Accelerator binnen het domein E-health. Betawerk is een van de 10 finalisten, uit een totaal van 350 deelnemers. Met die toekenning en bijhorende steun werken we op dit moment aan een nieuwe smart service voor de gezondheidszorg. We werken hiervoor samen met regionale partners als Hogeschool Zuyd en de Brightlands Smart Services Campus.

Betawerk e-health

Fiware & Drupal

Maar de betrokkenheid van Betawerk gaat verder. We gaan een verbinding leggen met een ander succesvol open source-project, Drupal Content Management System. Momenteel werken we een aan een module die communicatie verzorgt tussen Drupal-software en Fiware. Hiermee wordt het voor ontwikkelaars gemakkelijk modules uit Fiware te koppelen aan een Drupal-site. Vanzelfsprekend stellen wij de module beschikbaar aan ontwikkelaars in de community. 

Slimme diensten

Betawerk ontwikkelt smart services voor de publieke sector en voor het bedrijfsleven. Ons specialisme ligt bij maatwerkoplossing voor knelpunten of rendementskansen in primaire en secundaire bedrijfsprocessen. Met de aansluiting tot Fiware onderschrijft Betawerk het belang van het vergroten van efficiency in de ontwikkeling van smart services.

Benieuwd wat Fiware te bieden heeft?
Neem contact op met Maurice Hermans via maurice@betawerk.nl.