12 december 2019

Betawerk ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd

Betawerk is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Deze twee standaarden staan garant voor de veiligheid van digitale informatie en persoonsgegevens. Een onafhankelijke instantie beoordeelde Betawerk op 150 criteria positief en reikte de certificaten uit.

ISO27001 en NEN7510 internetbureau webdevelopment Drupal

Martijn Hermans, directeur Betawerk: "Organisaties mogen van hun webleverancier verwachten dat deze alles in het werk stelt om de veiligheid en privacybescherming van sites goed te regelen. Het was voor ons dan ook een logische stap om onze bestaande werkwijze objectief te laten toetsen en te certificeren"

Stijgend belang

De urgentie van dataveiligheid en privacybescherming wordt steeds groter. Websites en apps worden data-intensiever, waarmee het risico op verlies of misbruik van gevoelige gegevens stijgt. Vrijwel dagelijks verschijnen berichten over datalekken of zaken als gijzelsoftware. Maar ook consumenten en patiënten stellen steeds hogere eisen aan websites en apps. Voor leveranciers aan zorg en overheidsinstellingen is deze certificering sinds kort zelfs verplicht. 

Veiligheid en privacy by design

"Hoe we met beveiliging en persoonsgegevens omgaan, leggen we vanaf het begin van een project vast. Het blijft zowel tijdens het project als na oplevering een van onze prioriteiten", aldus security manager Jeroen Vreuls. "We werken al jaren zo, maar omdat we voor een ziekenhuis, gemeente en kinderopvang werken, wilden we ons beleid officieel laten toetsen."    

Normen voor informatiebeveiliging

ISO27001 is de wereldwijde standaard op het gebied van informatiebeveiliging. Deze beschrijft hoe organisaties om moeten gaan met de beveiliging van informatie. Dat gaat van degelijke back-ups tot interne protocollen voor toegang tot informatie. 

NEN7510 is een norm die specifiek bestemd is voor zorg- en patiëntinformatie en is in de Nederlands zorg een verplichte norm. 

De certificering van Betawerk voor ISO27001 en NEN7510 is via KIWA te verifieren.