Drupal multisite: onbeperkt sites beheren vanuit één CMS

Met onze Drupal multisite-architectuur zijn een onbeperkt aantal sites vanuit één plek te beheren. Dat bespaart veel tijd en is stukken goedkoper. Ook vereenvoudigt dit het beveiligen van de gehele omgeving: het is immers maar één CMS. Zo ontstaat meer ruimte voor zaken als het verhogen van kwaliteit en conversie.

Drupal multisite: meerdere websites beheren vanuit één Drupal CMS

Onbeperkt aantal sites

Al vanaf twee websites is een multisite-architectuur interessant. Gebruikersbeheer, hosting en beveiliging vinden plaats vanuit één CMS. Functionaliteiten en content ontwikkeld voor één website zijn voor alle websites beschjikbaar. Onze prijswinnende oplossing voor het ziekenhuis in Maastricht bijvoorbeeld omvat ±100 websites. De reikwijdte van deze oplossing is echter onbeperkt. Een nieuwe site binnen de architectuur (netwerksite) kan al binnen 5 dagen live zijn.  

Uniformiteit of unieke designs

Zowel brandmanagers als communicatie- en marketingprofessionals worden hier blij van: onze oplossing voor multisites kan een huisstijl of design systeem afdwingen over alle sites, maar ook elke website een eigen design meegeven. Of een combinatie hiervan.

Efficiënt beheer van websites

De technische beheerstlast is met onze oplossing laag. Ongeacht het aantal websites binnen de multisite. Alle websites putten namelijk uit één Drupal codebase die Betawerk veilig en up-to-date houdt. Alleen de hoeveelheid content en omvang van redacteuren bepalen de beheerslast. Ook daar hebben we oplossingen voor: een koppelingen met een personeelsbestand, gedeelde contentbibliotheken en workflows om controle op content te automatiseren. 

Grip op content

Onze multisite-architectuur biedt meer grip op content en maakt kwaliteit en uniformiteit zo eenvoudig te waarborgen. Out-of-the-box heeft Drupal al prettig contentbeheer zoals uitgebreide rollen en rechten en workflows. In onze multisite-oplossing zitten een gedeelde contentbibliotheek, waarmee dezelfde content op meerdere plekken met één handeling is te wijzigen.

Features multisite

  • Van twee tot onbeperkt aantal websites
  • Eigen domein per website
  • Vormgeving uniform of uniek per website
  • Gedeelde contentbibliotheek
  • Gedeelde functionaliteiten
  • Single sign-on
  • API-koppelingen voor alles sites éénmalig realiseren
  • Aanvullende websites binnen één week online*
  • Nieuwe websites goedkoop toevoegen*

* afhankelijk van SLA

Veilig en compliant

Als de kern van de multisite volledig voldoet aan alle wettelijke eisen, uw eigen kaders en die van uw branche, dan zijn deze automatisch in alle websites geborgd. Ook zaken als huisstijl(en), toegankelijkheid en AVG. Verandert wetgeving? Dan passen we dat eenvoudig aan in de kern aan. Snel en kostenefficiënt. Ook updates en upgrades voeren we centraal uit. Organisaties hebben zo maximaal grip op risico's, onafhankelijk van het aantal websites.

Maximale performance

Onze servers zijn geoptimaliseerd voor Drupal en staan in Nederland. Dat betekent snelle (en veilige) websites voor gebruikers én beheerders. In tegenstelling tot betalen voor hosting van losse websites, beperken onze hostingkosten zich tot één omgeving. 

Multisite, multidomein of meertalig?

Meerdere websites die draaien op een kern, één website met contentvariaties op meerdere domeinen, meertalige website(s) of meerdere vestigingen binnen een website. Wat moet u kiezen? We adviseren u over de best passende oplossing. We bieden altijd duurzaam strategisch advies voor digitaal succes.
Whitepaper Drupal Multisites

Whitepaper Multisites

Meerdere websites tegelijk beheren is complex. Dat kan makkelijker. We schreven er de whitepaper Multisites over. Het gaat niet alleen over degelijke techniek; ook de organisatie komt aan bod. Direct aanvragen